top of page
Resized_INSTRUMENT_Saxofoon14-161001-©Ni

Reacties

"Afscheid nemen, maar niet in stilte…

Op Natuurbegraafplaats Maashorst klinkt de klank van de saxofoon van Ellen. Een instrumentale versie van ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, later aangevuld met ‘Mag ik dan bij jou’ en ‘Bridge over troubled water’. Adembenemend mooi.

De stilte die verbroken wordt door de intieme klanken uit de saxofoon van Ellen, wat een afsluiting. De bloemen, de zon, de stilte en de muziek maken het afscheid waardig, intiem, mooi en compleet.

Dank je wel, Ellen, voor je inlevingsvermogen!
Een prachtig afscheid van een bijzondere moeder  heeft vorm gekregen, mede dankzij jouw muziek.
"

 

- Ed Rakhorst -

          

“ Wie hoort de muziek ‘nu’ voordat hij of zij overleden is

 

Lieve Ellen,

 

Onze eerste ontmoeting was bij het ligconcert in de zusterkapel. Jouw spel, Ellen, vond ik heel bijzonder en ik heb er zo van genoten. Wat een schitterend repertoire met mooie klanken. Nol heeft je toen verteld dat ik een onomkeerbare ziekte heb en in de palliatieve zorg terecht ben gekomen. Op de vraag of je op mijn uitvaart wilde spelen was het antwoord  ‘dat doe ik’.  Verrast en blij keerden wij naar huis.

Samen met Nol heb ik gepaste liederen uitgezocht van o.a. F. Schubert, J.S. Bach en Mozart. Ton Harterink bood mij aan om het Ave Maria [F. Schubert] op het kerkorgel te begeleiden. Fijn dat jij daar voor open stond en zo kwam er een perfect muzikaal duo tot stand. Samen hebben jullie zelfs 5 prachtige klassieke nummers kunnen voorbereiden.

Op maandag 25 maart 2024 werden we uitgenodigd om naar de Abdijkerk in Heeswijk te komen. Jullie hele repertoire voor in mijn uitvaart hebben jullie daar voor ons gespeeld. Het was zo bijzonder dat de tranen over mijn wangen liepen, maar al vlug hoefde ik niet meer te huilen.

Heel mooi en blij om de liederen nog bij leven te mogen beluisteren, het was voor ons een intense beleving.

Ellen en Ton, jullie vormen een harmonieus duo, chapeau!

Heel erg lief en bedankt voor alles!

Dikke pakkerd van mij en liefs."

- Ine van Hest - 

"Het contact met Ellen voelde direct heel goed!
Inlevend en betrokken was zij en ze gaf goede suggesties.

De 4 nummers op de saxofoon waren ingetogen en sfeervol. 

Haar aanwezigheid met de saxofoon was fijn en gaf een extra lading aan het afscheid. De muziek was fijn, ontroerend en passend bij ons. Het maakte het afscheid van mijn man en onze vader heel bijzonder en onvergetelijk.

Wat ben ik blij dat ik Ellen heb gevraagd voor deze waardevolle ondersteuning."

 

- Wilma Stoeten en kinderen -

          

"De muzikale omlijsting met jouw saxofoonmuziek was prachtig. Omdat mijn broer ook saxofonist was, betekende jouw spel heel veel voor ons. Je speelde met gevoel en gepast en wist ons te beroeren. 

Daarnaast was je warm, betrokken en verzorgd in de communicatie.

Je bent een professionele muzikant en alles is bespreekbaar.

Hartelijk dank voor de onvergetelijke bijdrage❤️.

Dat valt niet in woorden uit te drukken."

 

- Marijke Zwanenburg -

          (Lelystad)

"Tijdens de afscheidsdienst van ‘ons mam’ heb jij een aantal nummers op je saxofoon gespeeld. In een prettig overleg vooraf hebben we afgesproken wat je zou spelen. Tijdens de dienst klonken alle nummers prachtig. Bij het naar buiten lopen speelde je Angels. Dit bleek uiteindelijk zelfs buiten nog te horen. Heel bijzonder. Momenten die we nooit meer vergeten. 
Iedereen die we achteraf spraken gaf hetzelfde aan. Wat ontzettend mooi, die saxofoon muziek tijdens de dienst. 
Ellen dank je wel!"

- Martijn vd Wetering - 

"Afscheid nemen bestaat!

Lieve Ellen, jouw Avé Maria op de saxofoon in de kerk bij het afscheid van mijn moeder gaf een gevoel van dankbaarheid voor het leven.

Op de natuurbegraafplaats speelde je bij het graf Memory, waardoor de hele ceremonie zo prachtig werd afgesloten.

Ellen, het was onvergetelijk. Heel fijn dat je dit wilde doen en dat je zo flexibel was! 

Veel, heel veel mensen hebben mij aangesproken over jouw muzikale bijdrage. Ik ben het een en ander gewend, maar dit was echt fantastisch. Veel dank!!"

 

- Bob Hutten -

Een overgetelijk afscheid met live muziek.

"Na vele jaren kruisten onze wegen elkaar weer op het goede moment. Ellen was bereid om te spelen bij het afscheid van Pieter. Op een bijzondere plek in de openlucht speelde Ellen voor ons haar klassieke en jazzy muziek. Terwijl wij aan kwamen lopen klonk haar saxofoon al over het water. Het was magisch.

Zo speelde zij ook weer bij het weggaan. Haar klanken bleven hangen in ons hoofd.

We nemen ze nog steeds mee in de herinnering aan die dag."

 

- Thile de Visser-Seijn -

"In verdrietige tijden was het prettig dat Ellen de muzikale begeleiding voor de dienst op zich nam. Al direct kwam zij met een repertoire, waarvan zij dacht dat het passend was. Dat maakte de keuze voor ons gemakkelijker. Ze droeg nummers aan die precies bij mijn moeder pasten. Haar uitvoering was dan ook een punt van rust en bezinning tijdens de dienst.  Wat een ontzettend fijne samenwerking. Grote dank namens mij en mijn familie. " 

- Annelies Das-Swarts - 

"Tijdens het afscheid van onze vader en moeder heeft Ellen de muziek verzorgd op saxofoon. Ellen heeft met haar muzikale ondersteuning ertoe bijgedragen dat deze afscheidsdienst persoonlijk, warm en waardevol was. Dankjewel Ellen" 

- Gerdie, Ton en Peter van Lith - 

"Met haar saxofoon maakte Ellen bij het afscheid van mijn schoonvader het Ave Maria nóg intenser dan door de mooiste sopraan gezongen. We zweefden hierdoor voor ons gevoel een stukje mee naar 'de overkant'. Haar oprechte betrokkenheid was voelbaar bij elke noot.

- Debbie de Kock - 

"Muziek van Ellen verbindt het hart met de ziel. Het voedt je geest en brengt je lichaam in balans.

Wat hebben we genoten van je muzikale talent." 

- Jacqueline en Rudolph Cornelissen - 

"Mijn familie en ik hebben jouw optreden(s) bij het overlijden van mijn moeder en andere familieleden en kennissen als zeer troostrijk ervaren.

Je slaagt erin om onopvallend aanwezig te zijn met je mooie, passende muziek.

- Ria van den Berkmortel-Peelen - 

"Toen ik aan Ellen vertelde welke muziek we uitgekozen hadden voor de uitvaart van Peter, zei ze: ‘Dat kan ik ook live spelen!’ Het was 'Take Five' van Dave Brubeck, een niet zo voor de hand liggend stuk voor een uitvaart.
Ze speelde het zó prachtig, met een mooie, ronde toon, helemaal passend bij de sfeer. Dat blijft een hele fijne herinnering.

- Carla Enthoven-Glaser - 

"Ellen jij hebt in de laatste weken van Michiel zijn leven samen met hem hele bijzondere muziekmomenten in de vorm van huiskamerconcertjes verzorgd. Wat waren die waardevol voor hem, maar ook voor familie en vrienden. Hoe mooi was het dat jij bij zijn afscheid die prachtige muziek opnieuw liet horen;  het ontroerde, bracht dierbare herinneringen boven en paste helemaal in deze verdrietige, maar toch ook bijzonder warme tijd. Hartelijk dank voor jouw mooie en hele lieve muzikale bijdragen gedurende de weken die we nooit vergeten.

- Marion Krol - 

"Wat was het prachtig Ellen! Uit eerste hand kan ik beamen dat jouw muzikale inbreng tijdens een uitvaart ontzettend mooi, sfeervol en ontroerend is. Nog steeds ontzettend dankbaar voor jouw inbreng tijdens de uitvaart van Maria.

- Eleora van Brussel - 

"Lieve Ellen,

Voor ons is het nu een aantal jaar geleden dat je voor ons, en niet in de laatste plaats ook voor onze Renée, mede haar muzikale afscheid hebt verzorgd. Je was zeer betrokken bij Renée en bij ons. En het mooie is dat jij (en ook je zoons) een grote rol hebben gespeeld bij haar uitvaart en toch op een heel bescheiden manier aanwezig waren. Je luisterde naar Renée's en onze wensen en wist dat om te zetten naar een onvergetelijk afscheid.

Dank voor je liefdevolle bijdrage.

- Gerda Meussen - 

"Eerder in de corona tijd heb jij bij mijn moeder Maria een binnentuin mini-saxofoon concert gegeven. Geweldig hoe muziek toen verbond en ons raakte. Het afscheid van mijn moeder heb je ook muzikaal ondersteund, dat maakte het extra ontroerend, mooi en waardig. Je bent daarin heel professioneel en je ontzorgt. Precies wat je op zo'n moment wilt. Nogmaals dank voor jouw inbreng, waar we veel complimenten over hebben gekregen." 

- Masha Hulscher - 

bottom of page